Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τι ζητάμε;

Τι ζητάμε;




Μυθικά πλάσματα ονομάζονται τα φανταστικά, μυθικά και μερικές φορές υπερφυσικά πλάσματα, που μερικές φορές είναι υβριδικά και άλλες φορές ένα μέρος ζώα και ένα μέρος άνθρωποι, που η ύπαρξη τους δεν έχει αποδειχτεί ποτέ και περιγράφονται μόνο σε μύθους και στην μυθολογία και σε ιστορικές αναφορές, πριν η ιστορία γίνει επιστήμη και αρχίσει να απαιτεί λογική επιβεβαίωση για ότι πρέπει να αναφέρει.
Μυθικά πλάσματα υπάρχουν σε όλους τους λαούς και σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Μια πιθανή λίστα των μυθικών πλασμάτων θα ήταν τεράστια, με ίσως πάνω από χίλιες αναφορές.
Αυτό που θέλουμε να μας γράψετε είναι:
- Μια ιστορία με σαφή αναφορά σε κάποιο μυθικό ή μυθικά πλάσματα.
-Η ιστορία μπορεί να διαδραματίζεται σε κάθε χώρα του κόσμου.
-Η ιστορία μπορεί να διαδραματίζεται σε όποια χρονική περίοδο επιλέξετε. Μπορεί ακόμα και να διαδραματίζεται στο μέλλον, σε κάποιο διαστημόπλοιο, ποιος είπε ότι οι βρικόλακες δεν ζουν στο διάστημα;
Παρακάτω αναφέρουμε μια μικρή ενδεικτική λίστα από μυθικά πλάσματα. Όπως είπαμε και πιο πάνω η λίστα είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα. Θα αναφέρουμε μια μικρή λίστα σαν πηγή αρχικής έμπνευσης.
Κύκλωπες,
γίγαντες,
εκατόγχειρες,
Κένταυροι,
μινώταυροι
Σκύλλα,
Τρίτων,
Λέων της Νεμέας,
Κέρβερος,
Χάρυβδη,
Έμπουσα
Γοργόνες
Γραίες
Άρπυιες
Κόβαλος,
Μορμώ,
Ταράξιππος,
Λάμια,
Χίμαιρα,
Ιχθυοκένταυρος,
Όρθρος,
Πάνας,
Σάτυροι,
Σειληνοί,
Σειρήνες,
Σφίγγα
Αναφέρουμε εδώ μόνο Ελληνικά μυθικά πλάσματα, όμως μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από οποιοδήποτε πολιτισμό.
Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός.
Το κείμενο σας μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναφορά σε μυθικά πλάσματα, από οποιοδήποτε πολιτισμό ή χρονική περίοδο. Τα μοναδικά που δεν πρέπει να αναφέρετε είναι μυθικά πλάσματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από σύγχρονους συγγραφείς για τις ανάγκες της δικιάς τους μυθολογίας, γιατί υπάρχουν θέματα πνευματικών δικαιωμάτων.
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com
Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα. Να φαίνονται ξεκάθαρα μέσα στο διήγημα ο τίτλος του διηγήματος και το όνομα του/της συγγραφέως. Μην στέλνετε κείμενα χωρίς να υπάρχει μέσα όνομα συγγραφέα και τίτλος. Αποστολές κειμένων με ελλιπή στοιχεία θα ακυρώνονται].
Περιμένουμε τα κείμενα από όλους σας. Δεν έχει σημασία άμα σας γνωρίζουμε ή όχι ή αν έχετε εκδώσει κάτι ή το οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει μόνο άμα γράφετε! Άμα γράφετε περιμένουμε τα κείμενα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου